Страници

вторник, 14 октомври 2014 г.

Картичка с насекомо - Винтидж

Здравейте,
От два месеца чакам предизвикателство от което да ми трепне душата и да се влея във вашият вълшебен свят  и ето Sophie чу молбите ми. Благодаря Sophie!!!
Аз за разлика от теб от малка обожавам бубулечки. Докато децата ходиха на плаж и играха на въже аз обикалях поляните и лових насекоми. Имах си цяла огромна колекция, но понеже майка ми е една ноормална жена и мрази така наречените .... се налагаше да си държа "гробището" както тя го наричаше на терасата.
Та предизвикателството супер, ама всичкият ми скрап инвентар не е вкъщи.
Скрапъра вари го печи го си е скрапър и влезе ли му муха в главата няма спиране.
Та основата е от един стар кашон от тавана. Изрезки от англиийски вестник (на българският му се размиха буквите и се кашна като го накиснах за по дълго). Изрески от дизайнерска хартия. края на картон за рисуване от блокчето на синът ми. Ееееее не мога да не намацам ама нямам структурна паста, пак на тавана малко гипс и цимент и стана.
Хубаво ама състаряването? хартиите с черен английски чай (шапка свалям на скрапбукърите от миналият век.....направо им се е взимал акъла от оцветяване), ама по края не става, и с кафе не става, пробвах. И тагава ме осени. Преди 3 години една рускиня ми беше дошла на гости, разходила се в градината и видяла ореха, решила да го пробва докато е още млечен :) цяла седмица ходи с кафява уста и зъби. Сложих гумените ръкавици и напред. То взе че стана!
Докато сглобявах пералнята испра, докато вадих прането изпаднаха 10 хубаво ръждясали стотинки...и те влязоха в употреба.
До тук добре ама бубулечка от къде? няма щанци, няма печати......
Излязох в градината и? супер!!!!
За природозащитниците : не съм го убивала, кастрирала, препарирала или наранявала по какъвто и да било начин. Сам си беше умрял от естественна смърт или по вероятно измръзване!
Клонки от лъжекипариса.....и те сами си бяха изсъхнали не съм ги мъчила дълго!!!
Малко лак и ето резултата:Публикуване на коментар